søndag 11. november 2012

Uteskole

Hei:)

Vi har jobbet med telling på 1.Trinn en stund nå, hver onsdag går vi ut og jobber med matematikken etter lunsj. vi har laget en mengdeplate til hver elev. På den platen gjobber vi med begreper som f.eks; dobling, flest, minst og like mange. Når vi tar med oss faget ut, får vi en helt annen konsentrasjon og interesse hos elevene. Jeg tror at man skal være flinkere å ta faget med seg ut og bruke det vi har i naturen til å telle med f.eks.
Etter vi har jobbet en stund ute med dette, går vi inn og skriver logg fra det vi har gjort ute. Dette er to kjempebra økter, anbefales:)

Trond

3 kommentarer:

  1. Dette høres spennende ut. Jeg synes det er supert å få gode tips til hvordan vi kan variere undervisninga. Spesielt interessant med alt som kan gjøres i "uteklasserommet"! Har du flere eksempler og tips, så bare kom med dem;)

    SvarSlett
  2. Jeg kan altfor lite om læringsarbeid på småtrinnet. Spennende å få innblikk i hvordan det kan jobbes med tall og tallforståelse ute.

    SvarSlett
  3. Dette var en fin aktivitet for å lære elevene om telling. I tillegg har dere jo begrepslæring. Har dere konkreter når dere jobber med dette? Min erfaring er at begrepene blir enda mer forståelig når de kan se og føle konkretene.

    SvarSlett